Ana Sayfa  /  HAYAT-SAĞLIK  /  'Flakka'yı zombi etkisiyle tanımlamak doğru değil'
  • Facebook da Paylaş
'Flakka'yı zombi etkisiyle tanımlamak doğru değil'
  • 20-10-2017
  • 0 yorum
  • 4146 okunma
Prof. Dr. Nesrin Dilbaz, "flakka" adlı sentetik uyuşturucunun "insanı zombi gibi yapıyor" şeklinde lanse edilmesinin, gençlerde daha fazla merak uyandırabileceği uyarısında bulundu

Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Nesrin Dilbaz, "flakka" adlı sentetik uyuşturucunun "insanı zombi gibi yapıyor" şeklinde lanse edilmesinin, gençlerde daha fazla merak uyandırabileceği uyarısında bulundu.

AA'nın haberine göre; Prof. Dr. Dilbaz, 10 yıl önce sentetik maddelerin piyasaya sürüldüğünü, bu tür maddelerin son yıllarda hızla çeşitlendiğini söyledi.

Birkaç yıl önce bonzaiden dolayı birçok gencin hayatını kaybettiğini anımsatan Dilbaz, "Kara paranın bulunduğu bir alan olduğu için türleri çok hızlı değişiyor. Birkaç sene önce 'flakka' dediğimiz uyuşturucu türü ortaya çıktı. Aslında bu maddeyi 'insanı zombi gibi yapıyor' şeklinde lanse ettiğinizde, gençlerin ilgisini çekiyor. Çünkü gençlik dönemi insanların en uç şeyleri merak ettiği bir dönem." dedi.

 

 

 

Gençlik dönemindeki insanların her şeyi çok çabuk merak edebildiğini ifade eden Dilbaz, medya organlarını ve yetkilileri bu konuda dikkatli olmaya çağırdı.

Etiketler : flakka - zombi -
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
Diğer Haberler
MAKALELER YAZARLAR
GAZETE İLK SAYFALAR
HAVA DURUMU


RIZE

KÜNYE   I  REKLAM   I  İLETİŞİM   I  SİTENE EKLE   

Yasal uyarı : Sitemizdeki tüm yazı, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılması kesinlikle yasaktır. © 2015

UA-64.669.133-1