Ana Sayfa  /    /  Ağca' nın yarın öğle saatlerinde bırakılması bekleniyor ...
  • Facebook da Paylaş
Ağca' nın yarın öğle saatlerinde bırakılması bekleniyor ...
  • 01-01-1970
  • 0 yorum
  • 4079 okunma
Mehmet Ali Ağca'nın Kartal Cezaevi'nden yarın öğle saatlerinde tahliye edilmesi bekleniyor. Ağca çıkışında polis gözetimine alınarak askerlik şubesine götürülmesi, buradan da askere alınması bekleniyor ...

İTALYAN BASINI AĞCA'NIN "GERÇEKLERİ" ŞİMDİ AÇIKLAMASINI BEKLİYOR
      Ağca'nın beklenmeyen tahliyesi ülkede Papa II'nci John Paul suikastiyle ilgili sırların aydınlatılabileceği umudunu alevlendirdi. İtalyan basını, Ağca'nın yıllarca polis ve yargı gözetiminde bulunduğu dönemde bir türlü "aydınlatılamayan" suikastin, serbest bırakıldıktan sonra nasıl aydınlatılabileceğine ilişkin bir değerlendirme ise yapmadı.
     
     ESKİ YARGIÇ: DÖNÜM NOKTASI
      Ağca'nın cinayet girişimini sorgulayan eski yargıçlardan Rosario Priore, Ağca'nın serbest kalışının saldırının arka planının ortaya çıkması için fırsat yarattığını öne sürdü. Priore tahliyenin Ağca'nın gerçekten ne olduğunu anlatması ve bunu somut delillerle desteklemesi için bir dönüm noktası olduğunu savundu. Şu anda İtalya'da çocuk mahkemeleri biriminin başında bulunan Priore, Ağca'nın başta suikastte tek başına hareket ettiğini ancak daha sonra Komünist Doğu Avrupa servisleriyle işbirliği yapmış olduğunu söylediğini anımsattı. Ağca'nın daha sonra ikinci iddiasını geri çektiğini kaydeden Priore, 1986 yargılamasında savcıların, Bulgar gizli servisinin, SSCB yararına Ağca'yı Papa'yı öldürmek için kiraladıkları iddialarının düştüğünü hatırlattı.
      Davada, Ağca'yla birlikte komploya karışmakla suçlanan üç Türk ve üç Bulgar kanıt yetersizliğinden beraat etti. Ancak İtalyan kamuoyunda suikaste Moskova'nın planı doğrultusunda girişildiği görüşü hakim oldu. Sovyet yöneticilerinin Polonyalı Papa'yı, o dönemde Polonya'daki anti Sovyet etkileri güçlendirmekle suçladıkları öne sürülmüştü.
      Suikast üzerine çalışan bir İtalyan Parlamento komisyonunun bir üyesi ise eski KGB arşivcisi Vladimir Mitrokin'den kalan bir dosya incelendiğinde, suikastteki Sovyet etkisine yönelik bir kanıt bulunduğunu ileri sürmüştü. İtalya'nın sağcı partilerinden Ulusal Birlik'in milletvekili Enzo Fragala, "Komisyonun şu anda bir kanıtı var. Ağca Sovyetler için hareket etti" dedi.
     
     15 YAŞINDAKİ KIZI KAÇIRDILAR
      Papa suikastiyle bağlantılı ilgili ikinci giz de 1983 yılında papalık çalışanlarından birinin 15 yaşındaki kızı Emanuela Orlandi'nin kaçırılışıyla yaşandı. Daha sonra kendisinden hiç haber alınamayan kızla ilgili teori, Mehmet Ali Ağca'yı destekleyen yoldaşlarının, kızı Ağca'nın serbest bırakılmasında şantaj yapmak için kaçırdıkları yönünde oldu.
      Davanın eski yargıçlarından Ferdinando Imposimato, "Ağca, kızın kayboluşuyla ilgili şimdi sorguya çekilmeli. Ağca, Papa saldırganının salıverilmesini temin etmek için Emanuela Orlandi'yi kimin kaçırdığını biliyor" dedi.

milliyet

YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
Diğer Haberler
MAKALELER YAZARLAR
GAZETE İLK SAYFALAR
HAVA DURUMU


RIZE

KÜNYE   I  REKLAM   I  İLETİŞİM   I  SİTENE EKLE   

Yasal uyarı : Sitemizdeki tüm yazı, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılması kesinlikle yasaktır. © 2015

UA-64.669.133-1