Ana Sayfa  /    /  Bağ-Kur'lulara eczane müjdesi
  • Facebook da Paylaş
Bağ-Kur'lulara eczane müjdesi
  • 01-01-1970
  • 0 yorum
  • 4051 okunma
Bağ-Kur'luların serbest eczanelerden ilaç almasını öngören 2006 yılı protokolü, Bağ-Kur Genel Müdürlüğü ile Türk Eczacıları Birliği arasında imzalandı.
SSK'lılardan sonra Bağ-Kur'luların da eczane çilesi bitiyor. Eczacılar Birliğiyle sözleşme imzalandı . Artık Bağ-Kur'lular da serbest eczanelerden ilaç alabilecekler.

Bağ-Kur'luların serbest eczanelerden ilaç almasını öngören 2006 yılı protokolü, Bağ-Kur Genel Müdürlüğü ile Türk Eczacıları Birliği arasında imzalandı.
Kurumlar arasında uygulama birliğinin sağlanması çalışmaları kapsamında Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Mehmet Domaç ve Bağ-Kur Genel Müdürvekili Şaner Güngör tarafından imzalanan protokol, Bağ-Kur sigortalı ve hak sahiplerinin tedavileri için kullanılacak ilaçların reçeteye yazım ve geri ödenme esaslarını içeriyor.

Ayrıca protokole göre, Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan Bütçe Uygulama Talimatı hükümleri doğrultusunda uygulama yapılacak. 2006 yılı protokolüyle, protokolün "Sözleşmenin Feshini Gerektiren Hususlar" başlıklı bölümünde yer alan bazı fiiller için önceki yıllarda 7 yıl olarak uygulanan fesih süresi 3 yıla indirildi. Yapılan anlaşmaya göre, kurum veya diğer kamu kurum ve kuruluşları tarafından ilaç temininiyle ilgili olarak açılan kamu davası sonucunda eczane sahibi veya mesul müdürün mahkumiyetine karar verilmesi halinde eczanenin sözleşmesi fesh edilecek.

Yine, tahribattı reçetenin veya sağlık kurulu raporunun eczane tarafından kuruma fatura edilmesi, eczanenin kuruma fatura ettiği reçetelerde, ilaç firmasına ait olmayan sahte kupürlerin mevcut olması veya eczanede bulundurulması, karne sahibinin tedavisine dayanmayan reçetelerin kuruma ibraz edilmesi, sahte reçete veya sağlık kumlu raporu tanzimi ve kuruma ibraz edilmesi halinde de sözleşme fesh olunacak.

YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
Diğer Haberler
MAKALELER YAZARLAR
GAZETE İLK SAYFALAR
HAVA DURUMU


RIZE

KÜNYE   I  REKLAM   I  İLETİŞİM   I  SİTENE EKLE   

Yasal uyarı : Sitemizdeki tüm yazı, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılması kesinlikle yasaktır. © 2015

UA-64.669.133-1