Ana Sayfa  /    /  Kuş gribinden ikinci ölüm
  • Facebook da Paylaş
Kuş gribinden ikinci ölüm
  • 01-01-1970
  • 0 yorum
  • 4061 okunma
Van Yüzüncüyıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde kuş gribinden tedavi gören 15 yaşındaki Fatma Koçyiğit bu sabah hayatını kaybetti. Koçyiğit'in 14 yaşındaki kardeşi Mehmet Ali de önceki gün kuş gribinden hayatını kaybetmişti.

YYÜ Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Faik Öner, yaptığı açıklamada, yoğun bakım ünitesinde solunum pompasına bağlı olarak tedavisi devam eden Fatma Koçyiğit'in sabah saat 06.30'da hayatını kaybettiğini söyledi.

Koçyiğit kardeşlerden Mehmet Ali ve Fatma öldü, diğer ikisi yaşam mücadelesi veriyor.
Öner, dün geceden itibaren sağlık durumu kötüleşen Koçyiğit'te tedavi süresi içerisinde bir çok problemlerin ortaya çıktığını belirtti.

Cenazenin, Sağlık Bakanlığı ve Hacettepe Üniversitesi'nden gelen ekibin yapacağı incelemeden sonra bugün ailesine teslim edilebileceğini bildiren Öner, Fatma Koçyiğit'in ölümünün ardından hastanelerinde 7 kişinin bulunduğunu ve bunlardan yoğun bakım ünitesinde solunum pompasına bağlı Hülya Koçyiğit'in sağlık durumunun kötü olduğunu kaydetti. Öner, “Fatma Koçyiğit'in ölümüyle Van'da kuş gribinden ölen hasta sayısının 2'ye yükseldiğini” sözlerine ekledi.

Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçesi'nden geçen cumartesi günü kuş gribi şüphesiyle Fatma Koçyiğit (15), Mehmet Ali Koçyiğit (14), Hülya Koçyiğit (11) ve Ali Hasan Koçyiğit (6) YYÜ Tıp Fakültesi'ne getirilerek tedavi altına alınmıştı.

Koçyiğit kardeşlerden Mehmet Ali Koçyiğit hastaneye kaldırıldıktan bir gün sonra hayatını kaybetmiş ve ölüm nedeninin kuş gribi olmadığı zatürree olduğu açıklanmıştı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ dün gece Bakanlık'ta düzenlediği basın toplantısında, ölen Muhammed Ali Koçyiğit'in ölüm nedeninin kuş gribi olduğunu belirterek, Fatma Koçyiğit ve kardeşlerden birinin daha kuş gribi virüsü taşıdığını söyledi.

Diğer kardeşler Ali Hasan ve Hülya Koçyiğit’in tedavileri ise sürüyor.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde kuş gribi şüphesiyle halen toplam 9 kişi tedavi görüyor. 

hurriyet 

YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
Diğer Haberler
MAKALELER YAZARLAR
GAZETE İLK SAYFALAR
HAVA DURUMU


RIZE

KÜNYE   I  REKLAM   I  İLETİŞİM   I  SİTENE EKLE   

Yasal uyarı : Sitemizdeki tüm yazı, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılması kesinlikle yasaktır. © 2015

UA-64.669.133-1