Ana Sayfa  /    /  Terim'den Yılmaz'a rest gibi yanıt
  • Facebook da Paylaş
Terim'den Yılmaz'a rest gibi yanıt
  • 01-01-1970
  • 0 yorum
  • 4073 okunma
Futbol Federasyonu başkan adaylarından Mehmet Ali Yılmaz'ın ”Seçilirsem Terim ile çalışmayacağım” açıklamasına Teknik Direktör Fatih Terim'den rest gibi bir yanıt geldi.
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, “Göreve gelirse sayın Yılmaz'ın böyle bir takdir hakkı vardır. Ancak teknik direktörlerin de böyle bir hakkı vardır" dedi.

'SUÇLULAR BURADA'

Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) Kemer Limra Otel'de düzenlediği “43. Yıl Sporun Zirvesi” Semineri'nde konuşan Terim, Türkiye-İsviçre maçındaki olaylara çok üzüldüğünü, hala kendimize 'Acaba önleyebilir miydik' diye sorduklarını belirtt. Terim, “Almanya'ya neden gidemedik, Türk futbolunun yeniden doğuşu nasıl gerçekleşecek” konulu oturumda konuşan Terim, “Almanya'ya neden gidemedik. Kabahatliler burada, çok açık. Bizim yüzümüzden gidemedik. 4-4'lük skor ile gidemedik. İlk maçı burada ikinci maçı orada oynasak yine biz gideriz. Suçlular burada” diye konuştu.

'SONUNDA BİR ÖZRÜ HAKEDECEĞİM'

37 senedir Türkiye'yi çok güzel ve doğru temsil ettiğini ifade eden Terim, şöyle devam etti: “Hiçbir raporda Fatih Terim adı yoktur. Herhalde sonunda ben de bir özrü hak edeceğim bazı arkadaşlardan. İnşallah ülkemiz bu işi az bir zararla kapatır. Kazanma adına yanlış bir adım atmış değiliz. Takımımı en iyi şekilde hazırladığımı düşünüyorum. 3 gün evvel 'bu takım ruhsuz' diyenler, 3 gün sonra 'bu takım hırslı' dediler. Bunun ortasını bilemiyorum. İkinci maçı kazandık, ama yetmedi.”

Medyanın bu olayda taraf olması gerektiğini ifade eden Fatih Terim, “Bu konuda TSYD Başkanı Onur Belge ile ters düştük, ama bence taraf olmak zorundayız. Çünkü iki tane lig takımı oynamıyor, Türkiye ile İsviçre oynuyor. Böyle zamanda taraf olunur. Ülke adına düşündüğüm bu” dedi.

'DEĞERLERİ UYUŞMAYAN İNSANLAR BİR ARADA OLAMAZ'

Futbol Federasyonu başkan adaylarından Mehmet Ali Yılmaz'ın ”Seçilirsem Fatih Terim ile çalışmayacağım” açıklamasıyla ilgili bir soru üzerine Terim, “Göreve gelirse sayın Yılmaz'ın böyle bir takdir hakkı vardır. Ancak teknik direktörlerin de böyle bir hakkı vardır. İstediğiyle çalışır, istemediğiyle çalışmaz. Zaten değerleri uyuşmayan insanlar bir arada olamazlar” şeklinde konuştu.

'YABANCI KONUSUNU ESNEK ŞEKİLLERLE DEĞİŞTİREBİLİRİZ'

Yabancı oyuncu sınırlamasıyla ilgili çalışmalar yaptıklarını, Avrupa'nın her yerinde uygulanan sistemleri incelediklerini söyleyen Fatih Terim, “Bizim görevimiz Türk futbolunu korumak ve kollamak. Ama AB'ye aday olduğumuz şu günlerde yasak kelimesinin mantıklı olmadığını düşünüyorum. Yabancı konusunu esnek şekillerle değiştirebiliriz, ancak biz mevcut sayının sahada korunmasından yanayız. Dışarıda başka esneklikler getirebiliriz. Kaleci kolay bulunan bir şey değil. Dünyanın birçok yerinde olan kriteri kullanmak istemiyoruz, ama kalecide kullanmak istiyoruz. Fakat kulüp antrenörleriyle görüştükten sonra çok daha net ortaya koyabiliriz. Ondan sonraki Futbol Federasyonu'nun işi, 'evet' veya 'hayır' der. Sonuçta bu ülkenin en önemli takımı milli takımdır; bu ülkenin takımını düşünmek zorundayız" dedi.

'FUTBOL İÇİN TER AKITAN ETKİN OLMALI'

Fatih Terim, bir soru üzerine kendilerinin yaptığı işin meslek olarak kabul edilmediğini belirterek, “Normalde banka kartı bile alamayız” dedi. Futbolun taban birliklerinin etkin olmadığını anlatan Terim, “Böyle yüksek potansiyeli olan bir sporun önemli insanları hala dernekler kanununa göre idare ediliyor. Futbolcular, antrenörler ve hakemler etkin değil. Onun dışında kim varsa etkin. Bunun düzenlenmesi lazım. Bu 3 grubun, futbolun esas emekçilerinin bu platformdaki yerini alması lazım. Emeği geçmeyen, ter akıtmayan insanlar etkin olacak, bu 3 ekip etkin olmayacak. Bu çok mantıklı bir durum değil. Bunlarsız futbol olmaz, öbürleri olmadan olur, ama karşılığı yok” diye konuştu.

'GÜÇLÜ BİR TAKIM YAPACAĞIZ'

Terim, bu ay içinde Avrupa Şampiyonası kuralarının çekileceğini belirterek, “1.5 sene içinde UEFA'nın verdiği resmi maçlar 14 tane, ayrıca 3-4 tane resmi hazırlık maçı var. İlk defa Türkiye 1.5 senede 18-20 maç oynamak zorunda. Her Dünya ve Avrupa şampiyonasında bulunacak bir takım istiyoruz. Bunu da başaracağız” diye konuştu.

17 Yaşaltı ve 19 Yaşaltı Avrupa Şampiyonalarına Türkiye'nin talip olduğunu hatırlatan Terim, “Ümit ediyorum ki 2012'de bizi pas geçenler, bunlardan bir tanesini verirler” dedi
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
Diğer Haberler
MAKALELER YAZARLAR
GAZETE İLK SAYFALAR
HAVA DURUMU


RIZE

KÜNYE   I  REKLAM   I  İLETİŞİM   I  SİTENE EKLE   

Yasal uyarı : Sitemizdeki tüm yazı, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılması kesinlikle yasaktır. © 2015

UA-64.669.133-1