Ana Sayfa  /    /  Vizyona giren filmler..
  • Facebook da Paylaş
Vizyona giren filmler..
  • 01-01-1970
  • 0 yorum
  • 4171 okunma
Dolunay
Şiddetten, yozlaşmadan ve yolsuzluktan ne kadar kaçabilirsiniz? Çocuklarınızın geleceğini güven altına almak, onlara huzurlu bir yaşam bırakmak için sarf ettiğiniz çabalar ne kadar işe yarar? Jorge Ramírez Suárez'in yönetmenliğini üstlendiği Dolunay (Conejo en la Luna) adlı film bu sorulara pek de iç açıcı olmayan cevaplar veriyor.
(6 Ocak'ta sinemalarda)
Tutunamayanlar
Sinemaseverlerin Buzdan Hayaller adlı filmiyle hatırlayacağı yönetmen Dagur Kari, Tutunamayanlar'da (Voksne Mennesker) yine bildik üslubunu koruyor. Sıradışı bir mizah anlayışı, eğlenceli diyaloglar ve kahramanların iç dünyalarında çıkılan karmaşık bir gezinti. Kari; senaryosunu Rune Schjøtt ile yazdığı filmin müziklerini de grubu Slowblow ile birlikte yapmış.
(6 Ocak'ta sinemalarda)
Hababam Sınıfı 3 Buçuk
Türk sinemasının ustalarından Ertem Eğilmez'in Rıfat Ilgaz'ın eserinden yola çıkarak yarattığı Hababam Sınıfı, görünüşe göre her kuşaktan sinemacı için verimli bir kaynak olmayı sürdürüyor. Eğilmez Usta'nın açtığı yolan giden oğlu Ferdi Eğilmez, filmin kamera arkasında. Oyuncu kadrosunda ise Mehmet Ali Erbil'den Seda Sayan'a Kibariye'den Peker Açıkalın'a kadar son dönemin popüler isimleri yer alıyor.
(6 Ocak'ta sinemalarda)
Keloğlan Prense Karşı
Geçen sezon Şans Kapıyı Kırınca adlı filmini izlediğimiz yönetmen Tayfun Güneyer, Keloğlan Kara Prense Karşı'da bu kez ünlü halk kahramanının öyküsünü kendine özgü bir üslupla anlatıyor.Filmin oyuncu kadrosunda Mehmet Ali Erbil, Petek Dinçöz, Ahu Türkpençe, Özcan Deniz, Gazanfer Özcan, Bülent Polat var.
(6 Ocak'ta sinemalarda)
Kanlı Ayakkabı
Son dönemde uluslararası alanda ciddi bir atağa geçen Güney Kore sinemasından çarpıcı bir film Kanlı Ayakkabı (Bunhongsin). Yong-gyun Kim'in senaryosunu yazdığı ve yönetmenliğini üstlendiği film Hans Christian Andersen'in ünlü masalının bir uyarlaması. Ama filmi izleyeceklere "sıkı bir gerilime hazır olun" diyerek daha önce hiç bir Andersen masalı böyle yorumlanmamıştı notunu da ekleyelim.
(30 Aralık'ta sinemalarda)
Zathura: Bir Uzay Macerası
İki küçük kardeş. Biri 6 diğeri 12 yaşında. Evde yalnız kalıp canları sıkılınca kaderlerini değiştirebilecek bir "oyun keşfederler". Jon Favreau'nun yönetmenliğini üstlendiği Zathura: Bir Uzay Macerası (Zathura: A Space Adventure) Chris Van Allsburg 'un romanının bir uyarlaması. Bu türün meraklılarını tatmin edecek türden bir çalışma
(30 Aralık'ta sinemalarda)
Şaşkın Köpekler
Marziye Meşkini, son yıllarda adını uluslararası alanda duyuran İran sinemasının köşe taşlarından bir olan Makmalbaf ailesinin "annesi". Usta yönetmen Muhsin Makmalbaf'ın eşi ve daha ilk filmiyle Cannes'dan ödülle dönen Samira Makmalbaf'ın annesi olan Marziye Meşkini'nin ikinci filmi Şaşkın Köpekler 23 Aralık'ta seyirciyle buluşuyor. Fillm, Taliban sonrası Afganistan'dan çarpıcı insan manzaraları sunuyor. Meşkini öyküsünü 7 yaşındaki bir kız çocuğunun gözünden anlatıyor.
(23 Aralık'ta sinemalarda)
Organize İşler
Vizontele ile sinemaya hızlı bir giriş yapan ardından da Vizontele Tuuba ile seyirciyle buluşan Yılmaz Erdoğan bu kez yine senaryosunu yazıp yönettiği ve başrollerden birini üstlendiği Organize İşler ile sinemalarda. Erdoğan kendine özgü üslubuyla İstanbul'da artan suç oranını "masaya yatırıyor".
(23 Aralık'ta sinemalarda)
Yoldan Çıkanlar
Filmlerinde yetişkinlerin ruhsal ve cinsel sorunlarını şiirsel bir dille beyazperdeye taşıyan usta Fransız yönetmen Andre Techine bu kez 2. Dünya Savaşı sırasında yaşanan bir öyküyü anlatıyor Yoldan Çıkanlar'da (Les Égarés). Başrollerde Emmanuelle Beart ile Gaspard Ulliel var. Filmin Gilles Perrault'nun oyunundan uyarlandığını da hatırlatalım.
(16 Aralık'ta sinemalarda)
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
Diğer Haberler
MAKALELER YAZARLAR
GAZETE İLK SAYFALAR
HAVA DURUMU


RIZE

KÜNYE   I  REKLAM   I  İLETİŞİM   I  SİTENE EKLE   

Yasal uyarı : Sitemizdeki tüm yazı, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılması kesinlikle yasaktır. © 2015

UA-64.669.133-1