Ana Sayfa  /    /  Cep’le internet üzerinden ucuz konuş
  • Facebook da Paylaş
Cep’le internet üzerinden ucuz konuş
  • 01-01-1970
  • 0 yorum
  • 4077 okunma
Kablosuz yeni telefon modelleri ile desteklenen yeni bir teknoloji sayesinde internet üzerinden daha ucuza konuşmak mümkün.
Cep telefonu özelliği de taşıyan kablosuz ev ve ofis telefonları DECT’ler bilgisayara yerleştirilen küçük terminal aracılığıyla, PC ile kablosuz ortamda iletişime geçiyor ve kablodan bağımsızlaşmış kullanıcı, geniş bir alanda VOIP konuşma yapılabiliyor.

İNTERNET üzerinden adaptör ve kablolu telefon kullanılarak yapılan konuşmaların DECT (Kablosuz ev veya ofis telefonu) veya cep telefonu ile yapılmasını sağlayacak yeni teknoloji Las Vegas’ta düzenlenen ’Tüketici Elektroniği Fuarı’nda tanıtıldı. Yeni uygulama internet üzerinden konuşma yapanlara veya yapmak isteyenlere çok önemli kolaylıklar sağlıyor ve VOIP (İnternet Protokolü üzerinden Paket Konuşma) teknolojisi kullananların sayısını hızlı bir şekilde arttıracak özellikler taşıyor.

DEVLER DESTEKLİYOR:

Motorola ve Panasonic’in ürettiği kablosuz telefon modelleri ile desteklenen yeni teknoloji sayesinde VOIP konuşma yapanların kullanmak zorunda oldukları adaptör ortadan kalkıyor, adaptörün yerini bilgisayarlara monte edilmiş küçük terminaller alıyor. Cep telefonu özelliği de taşıyacak DECT telefonlar bilgisayara yerleştirilen bu küçük terminal aracılığıyla PC ile kablosuz ortamda iletişime geçiyor ve kablodan bağımsızlaşmış kullanıcı geniş bir alanda VOIP konuşma yapılabiliyor. Uzmanlar, yeni teknolojinin sadece evlerde ve ofislerde değil, otellerde ve restoranlarda da kullanılabileceğini, böylece internet üzerinden konuşma yapanların sayısının hızla artabileceğini belirttiler.

TELEFONLAR 80 DOLAR:

Piyasaya çıkacak olan VOIP özelliği taşıyan DECT telefonların 80 ile 200 dolar arasında fiyatla satılacağı ve yıl sonuna kadar cep telefonu özelliği de taşıyacak bu telefonların yeni modellerinin piyasaya sürüleceği bildirildi. ABD’de 2003 yılı verilerine göre 118 milyon hanede kablo bağlantısı bulunuyor, ancak bu hanelerin sadece 5 milyonu internet tabanlı telefon hizmeti kullanıyor. ABD’li sektör analistleri VOIP telefon kulanımının önümüzdeki 2 yılda 20 milyon kişiye çıkmasının beklendiğini belirtiyor.

66 MİLYON VOIP’Cİ VAR:

Dünyada 66 milyon kişi bilgisayarları aracılığıyla bedava veya ucuz konuşma yapmayı sağlayan Skype teknolojisi kullanıyor. Kablolu ve kablosuz teknolojierin birleştirilmesi, çok amaçlı telefon modellerinin geliştirilmesi amacıyla ABD’li Sprint Nextel şirketi; Time Warner, Comcast, Cox Communications gibi internet ve telekomünikasyon altyapısı kuruluşları ile geçtiğimiz Kasım ayında 200 milyon dolarlık ortaklık kurmuştu.

TEK FATURA OLACAK:

Bu ortaklık devreye girdiğinde evlerde ve işyerlerinde cep telefonları kablolu servisler üzerinden de kullanılabilecek ve son kullanıcılara tek bir fatura gelecek. Yahoo’da geçtiğimiz günlerde VTech Holding ile bir anlaşma yapmış böylece Yahoo abonelerine hem Yahoo Messenger hem de geleneksel telefon hatları üzerinden konuşma yapma olanağı sağlayan telefonların piyasaya sürülmesi olanağı doğmuştu.

2005’te 7.5 milyon adet yeni cep telefonu satıldı

NOKIA Türkiye Pazarlama Müdürü Ülkem Kırımlı, 2005 yılında Türkiye’de tahmini olarak 7.5 milyon adedin üzerinde yeni cep telefonu satıldığını ve Nokia’nın piyasadaki büyümenin üzerinde bir büyüme gerçekleştirdiğini söyledi. Geçtiğimiz yıl dünyada cep telefonu pazarı büyüklüğünün 780 milyona, Nokia’nın dünya cep telefonu pazarındaki payının ise yüzde 33’e ulaştığını belirten Kırımlı, Türkiye’de de Nokia’nın önceki yıl yüzde 65 olan pazar payının arttığını bildirdi. Kırımlı 2006 yılında Dünya Cep Telefonu Pazarı’nda yüzde 10’luk bir büyüme beklediklerini Türkiye pazarında da aynı oranda bir büyümenin tahmin edildiğini dile getirdi. Kırımlı, dünyada ve Türkiye’de kameralı cep telefonu talebinin arttığını,pazardaki büyümenin kaynağının kameralı, MP3’lü yeni tip cep telefonları olduğunu söyledi.

Tew’in sitesinin son dilimi de rekor fiyata gitti

İNTERNET sitesini dilim dilim satışa çıkaran Alex Tew, son dilimi de rekor fiyata satarak internet sitesinden 1 milyon dolardan fazla para kazandı. Sanal alemin en ilginç internet sitelerinden ’milliondollarhomepage.com’ adresi rekor kırdı. Üniversite masraflarını karşılamak için 1 milyon piksellik internet sitesinin her piksellik dilimini 1 dolara satarak 1 milyon dolar kazanmayı hedefleyen site sahibi Alex Tew, sitesinin son bin piksellik dilimini 38 bin 100 dolara sattı. Dünyaca ünlü sanal müzayede sitesi ebay.com üzerinden yapılan açık artırma kıran kırana geçti. 1 Ocak’ta başlayan ve 11 Ocak’ta sona eren açık arttırma sonucunda normal bedeli bin dolar olan bir piksellik dilim 38 bin 100 dolar karşılığında Great Deals Depot şirketi tarafından alındı.

Johnson&Johnson, Guidant için 23.2 milyar dolar önerdi

KALP tedavisi malzemeleri üreticisi Guidant Corp, sağlık ve bakım üreticisi Johnson&Johnson’ın 23.2 milyar dolarlık yeni teklifini kabul etti ancak şirket bu teklifi kabul ederken, Johnson&Johnson’ın rakibi olan Boston Scientific Corp’a kapıyı açık bıraktı. Bu durumda Guidant’ı satın almak isteyen 2 şirket arasındaki rekabetin kızışması ve fiyatın daha da yukarı çıkması bekleniyor.

Guidant’ın anlaşmanın nihai halinin kabulü için 31 Ocak’ta konunun hissedarlar toplantısında görüşüleceği ve son kararın bu Olağanüstü Genel Kurul’da verileceği belirtildi. Bu arda, Johnson&Johnson geçtiğimiz Kasım kasım ayında sunduğu 21.5 milyar dolarlık teklifi hangi sebeple artırdığı konusuna açıklık getirilmedi. Anlaşmanın yürürlüğe girmesi durumunda Johnson&Johnson, Guidant için hisse başına peşin olarak 68.06 dolar ödeyecek. Johnson&Johnson’ın teklifi, halen rakibi Boston Scientific Corp.’un 25 milyar dolarlık önerisinin altında bulunuyor.


HÜRRİYET
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
Diğer Haberler
MAKALELER YAZARLAR
GAZETE İLK SAYFALAR
HAVA DURUMU


RIZE

KÜNYE   I  REKLAM   I  İLETİŞİM   I  SİTENE EKLE   

Yasal uyarı : Sitemizdeki tüm yazı, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılması kesinlikle yasaktır. © 2015

UA-64.669.133-1