Ana Sayfa  /    /  Enkaza dönen Gazze havadan böyle görüntülendi
  • Facebook da Paylaş
Enkaza dönen Gazze havadan böyle görüntülendi
  • 11-03-2015
  • 0 yorum
  • 4125 okunma
Geçtiğimiz yıl yaz aylarında İsrail tarafından ağır şekilde bombalanan Gazze'nin son hali İsrail'in Filistin'de işlediği savaş suçunun ne boyutta olduğunu gözler önüne seriyor. Havadan çekilen görüntüler Gazze'deki yıkımın boyutlarını açıkça gösteriyor.

2014 yılının yaz aylarında İsrail tarafından hukuksuz bir saldırıya maruz kalan Gazze hala enkaz halinde. Gazze'nin bazı mahalleleri tamamen yıkılırken bazı mahalleleri de tümüyle yaşanmaz halde. Gazze'deki yıkım havadan görüntülenirken, bölgede yaşanan şiddetin boyutları da havadan çekilen görüntülerle gözler önüne serildi.

Geçtiğimiz yılın yaz aylarında bölgeye yönelik hem havadan hem de karadan saldırı düzenleyen İsrail güçleri, Şucaiyye, Tuffah ve Han Yunus gibi mahallelerde ağır yıkıma yol açmış, zaten pek çok mülteci kampının bulunduğu Gazze'de binlerce aile daha evsiz kalmıştı. Saldırıda iki bini aşkın Filistinli sivili katleden İsrail güçleri, Gazze kaynaklarına göre 139 askerini saldırı sırasında kaybetmişti.  

Gazze'ye yönelik ambargodan ötürü herhangi bir imar faaliyetinin yürütülemediği Gazze'de binlerce aile ya akrabalarının evlerinde ya da Gazze'de oluşturulan yerleşim merkezlerinde kalmak zorunda.

YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
Diğer Haberler
MAKALELER YAZARLAR
GAZETE İLK SAYFALAR
HAVA DURUMU


RIZE

KÜNYE   I  REKLAM   I  İLETİŞİM   I  SİTENE EKLE   

Yasal uyarı : Sitemizdeki tüm yazı, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılması kesinlikle yasaktır. © 2015

UA-64.669.133-1