Ana Sayfa  /    /  Hyundai, 2006'da 3 yeni modeli satışa sunacak
  • Facebook da Paylaş
Hyundai, 2006'da 3 yeni modeli satışa sunacak
  • 01-01-1970
  • 0 yorum
  • 4047 okunma
Hyundai Assan Yurtiçi Satış ve Pazarlama Genel Müdürü Kurthan Tarakçıoğlu, şirketin 2005 yılında satışlarını 71 bin 140 adete çıkararak pazarda 4. sırayı aldığını bildirdi.
      Tarakçıoğlu, düzenlediği basın toplantısında, Hyundai'nin, 2004 yılındaki çıkışını geçen yıl da sürdürdüğünü belirtti.
      Tarakçıoğlu, ''Hyundai, yeniden konumlandırma çalışmaları neticesinde toplam otomotiv pazarında 2004 yılında kaydetmiş olduğu dikkate değer yükselişinin hemen ardından 2005 yılını da, satışlarını 71 bin 140 adete çıkararak ve pazar payını da yüzde 10'a yükselterek pazarı 4. sırada kapattı'' dedi.
      Hyundai'ın, yükselen marka imajı, gelişen ürün kalitesi ve üst seviyede iyileştirilen müşteri odaklı hizmet standartları ile doğru orantılı olarak fiyatlandırma stratejisi uygulayacağını belirten Tarakçıoğlu, global pazarda yılda yaklaşık 2.5 milyon adet üretilen Hyundai araçlarının, tüm dünyada büyük bir talep gördüğünü ve dünyada satılan Hyundai araçlarının sayısının her geçen yıl arttığını söyledi.
      Global anlamdaki Hyundai devrimine en büyük katkıyı sağlayan ülkelerden biri olarak, bu gelişimin kat kat üzerinde bir gelişimi son 2 yılda Türkiye pazarında sağladıklarını kaydeden Tarakçıoğlu, bugün gelinen noktanın, kalite anlayışının tüm yelpazeye yayılmasıyla son 2 yıldır geçiş sürecinde oldukları yepyeni bir dönemin en üst noktası anlamına geldiğini vurguladı.
      Tarakçıoğlu, ''Aralık 2005'de satışa sunulan yeni Accent Era, geçtiğimiz süreçte hazırlıklarını yapıyor olduğumuz yeni bir dönemin başlangıcını simgeliyor. Önümüzdeki bu dönemi ise Hyundai'nin altın dönemi olarak adlandırıyoruz'' diye konuştu.
     
     2006 PLANLARI
      Tarakçıoğlu, Hyundai'nin bu yeni dönemde sık sık kampanya yapan fiyat odaklı değil, teknolojiye ve kaliteli hizmete yatırım amacıyla kar odaklı bir marka olacağını ve müşterilerine sadece satın alma esnasında değil araç kullanımı süresince de ekonomik fayda sağlamaya devam edeceğini bildirdi.
      2006 yılındaki yeni ürün tanıtımı ve hizmet standartlarını iyileştirmekle ilgili planlarına da değinen Tarakçıoğlu, şunları kaydetti:
      ''Hyundai Assan olarak yeni yatırım projelerine yoğunlaştık. Önümüzdeki günlerde pozitif gelişmelerin olabileceğini umduğumuz bu yeni yatırım planlarımızın yanında, 2005 yılında tanıtımını yapmış olduğumuz Atos Prime, Sonata, Matrix ve Accent Era'dan ibaret 4 yeni modelin devamı olarak yeni jenerasyon ürünlerin tanıtımlarına hazırlık yapıyoruz. Buna göre, 2006 yılında 3 yeni modeli satışa sunmayı planlıyoruz. Tamamıyla yenilenecek olan 4x4 ürünümüz Santa Fe'yi Nisan ayında, onun peşinden de Mayıs ayında Yeni Sonata'nın kendi segmentinden büyük pay alacağını öngördüğümüz 2.0 litre benzinli ve dizel motora sahip modellerini ve nihayetinde yılın ikinci yarısında Ekim ayında da Coupe'nin makyajlı modelini piyasaya süreceğiz.'' Tarakçıoğlu, Rekabet Kurulu'nun çıkardığı ve motorlu kara taşıtlarının dağıtımına ve satış sonrası hizmetleri ile yedek parça ticaretine ilişkin anlaşmaların tabi olduğu kuralları belirleyen 1998/3 sayılı Grup Muafiyeti Tebliği'nin, 1 Ocak 2006 itibariyle yürürlükten kalktığını, yerine 2005/4 sayılı Grup Muafiyeti Tebliği'nin yürürlüğe girdiğini de hatırlattı.
     
     GEÇİŞ DÖNEMİ
      Yeni tebliğin, tüm markalar için 2006 yılına ilişkin bir yıllık geçiş dönemi öngördüğünü vurgulayan Tarakçıoğlu, şöyle dedi:
      ''Hyundai Assan, değerlendirme çalışmaları neticesinde yeni tebliğin Hyundai markası gibi rekabet gücü yüksek ürünlerin pazardaki penetrasyon olanağını daha da artıracağını düşünmekte, bu çerçevede hazırlıkların tamamlanması akabinde derhal uygulamaya almayı planlamaktadır. Marka olarak bu süreçten güçlenerek çıkacağımıza inanıyoruz.'' Tarakçıoğlu, Türkiye'de ilk ve tek yeni bir operasyonları olacağını belirterek, 2006 Kasım ayı itibariyle bayi ağındaki tüm hizmet noktalarını ISO 9001 belgesi ile global hizmet standartları paralelinde tescillendirmeyi planladıklarını kaydetti.
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
Diğer Haberler
MAKALELER YAZARLAR
GAZETE İLK SAYFALAR
HAVA DURUMU


RIZE

KÜNYE   I  REKLAM   I  İLETİŞİM   I  SİTENE EKLE   

Yasal uyarı : Sitemizdeki tüm yazı, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılması kesinlikle yasaktır. © 2015

UA-64.669.133-1