Ana Sayfa  /    /  İnternetten seks tuzağı!
  • Facebook da Paylaş
İnternetten seks tuzağı!
  • 01-01-1970
  • 0 yorum
  • 4060 okunma
Bilgisayar kamerasında soyunarak sohbet ettiği kişilere şantaj yapan kadını arayan polis, şantajcının lise öğrencisi bir erkek olduğunu ortaya çıkardı. İşte akıl almaz seks tuzağının ayrıntıları...

İnternet yoluyla işlenen suçlara her gün bir yenisi ekleniyor. "Bilişim suçları" konusunda deneyimli dedektifleri bile şaşkına çeviren son olay, İstanbul-Nevşehir hattında gerçekleşti. Soyunarak sohbet ettiği kişilerin görüntülerini kaydettikten sonra şantaj yapan bir kadının izini süren polis, şantajcı faile ulaşınca şaşkına döndü. Çünkü polisin karşısına, kadın yerine, 17 yaşındaki erkek lise öğrencisi çıktı.

İNTERNET ortamında "seks tuzağı"na düşürülen işadamının savcılığa ve polise yansıyan şikayet dilekçesine göre inanılmaz şantaj olayı şöyle gelişti:

İstanbullu işadamı M.G. bir internet sitesinde "Arzulukız " rumuzunu kullanan üyeyle sanal sohbete başladı. Koyulaşan sohbet, daha sonra kameralı (webcam) iletişimle sürdü. Sohbetin ilerleyen dakikalarında görüntüdeki kadın, soyunmaya başladı. İşadamı, çırılçıplak kalan kadınla bir süre daha sohbet ettikten sonra, bilgisayar kamerasını kapattı.

Ertesi akşam "Arzulukız "dan gelen yeni mesajı okuyan işadamı neye uğradığını şaşırdı. Çünkü bir gece önce kapattığını sandığı kamera açık kalmış ve bunu fırsat bilen seks tuzakçısı, işadamıyla eşinin tüm özel görüntülerini kaydetmişti.

10 BİN YTL VERMEZSEN

Şantaja başlayan kadın, işadamından 10 bin YTL istiyor, aksi takdirde kaydettiği özel görüntüleri, sanal álemde yayacağını söylüyordu. Paniğe kapılan işadamı, önce parayı verip şantajcıdan kurtulmayı düşündü. Ancak bu parayla şantajın sona ermeyeceği ve bir kábus gibi sürüp gideceği ortadaydı. Her şeyi göze alan işadamı, savcılığa başvurdu. Savcılığın talimatı üzerine devreye giren polis, pazarlığı sürdürmesini ve istenilen parayı verecekmiş gibi yaparak, karşı taraftan bir banka hesap numarası almasını söyledi. Talebini 2 bin YTL’ye kadar düşüren şantajcı bir banka hesap numarası verince, harekete geçen polis, parayı bloke etti.

POLİS ÖNLEMİNİ FARK ETTİ

İşadamı hayatının kábusundan kurtulacağını düşünüp sevinirken, şantajcıdan gece yarısı gelen mesajla dünyası karardı. Aynı zamanda profesyonel bir bilgisayar korsanı olduğu anlaşılan şantajcı, polisin aldığı önlemi fark etmiş ve ölüm tehditlerine başlamıştı. Tehditlerini sürdüren şantajcı, takip edildiğinin ortaya çıkmasına karşın para istemekten vazgeçmiyor ve kendisini hiçbir gücün durduramayacağını iddia ediyordu.

Bu arada İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Bürosu dedektifleri, yaptıkları sanal takip sonucunda Nevşehir’deki bir internet kafeye ulaşmayı başarmıştı. Polise göre elektronik şantaj mesajları, bu internet kafedeki bir bilgisayardan gönderiliyordu. Bu tespit üzerine Nevşehir’deki internet kafede pusu kuran polis, çok geçmeden şantajcıyı yakaladı. Ancak bu kez şaşırma sırası polise gelmişti. Çünkü mesajlardan yola çıkarak şantajcının kadın olduğunu düşünen polis, karşısında 17 yaşındaki lise öğrencisi bir erkeği bulmuştu. Evet yakalanan S.S. kadın değil, erkekti!

ŞANTAJÇININ OYUNU

Gözaltına alınan S.S. yaşı küçük olduğu gerekçesiyle savcılık tarafından serbest bırakıldı. Şantaj iddialarını kabul etmeyen S.S. kimsenin özel görüntülerini kaydetmediğini, bunların işadamı tarafından kendisine gönderildiğini söyledi. Ancak polis, internet kafedeki bilgisayar kayıtlarına girince, söz konusu görüntülerin yanı sıra, işadamıyla aralarında geçen görüşmelerin kaydını buldu. İddiaya göre şantajcı internetteki bir siteden soyunan kadın görüntülerini indirmiş ve sanki o kadın konuşuyormuş gibi yaparak işadamıyla sohbeti koyultmuştu.

Polis şimdi 17 yaşındaki S.S.’ye, bu işte başkalarının yardım edip etmediğini araştırıyor. Çünkü S.S’nin şantaj parasını yatırılmasını istediği banka hesap numarasının da bir başkasına ait çıkması, bu kanıyı kuvvetlendiriyor.

Nasıl çarpıyorlar

SEKS ve çöpçatan sitelerinde yuvalanan şantajcılar, kandırmak istedikleri kişilere önce kadın rumuzları kullanarak yanaşıyorlar. Sohbet koyulaşınca, internette buldukları pornografik görüntüleri "Bu görüntüler bana ait! Ben soyundum, hadi sıra sende tatlım! " diyerek yolluyorlar. Dayanamayıp bunların istediğini yapan erkeklerin görüntülerini kaydeden tuzakçılar, daha sonra kurbanlarına şantaja başlıyor, ya da telefonlarına kontör yüklettiriyorlar.

Dedektifler uyarıyor

BİLİŞİM uzmanları internetin insanoğluna sunduğu sayısız çağdaş olanakların yanı sıra, tehlikeli tuzaklarla da dolu olduğunu hatırlatıyor. Bilişim suçlarında uzman bir dedektif ise, kullanıcıları bazı duyguların esiri olmamaları konusunda uyarıyor: "Tuzağa düşürülen erkek, soyunan kadın görüntülerinin gerçek (canlı) olmadığını anlayamıyor bile. Oysa ki bu görüntüler, daha önce kaydedilmiş sahte, tuzak görüntüler. Sanal sohbeti sadece görüntüdeki kadın yönlendiriyor. Kendinden geçmiş edilgen konumdaki erkek, sorulara cevap verdiği için, kadının gerçekten konuştuğunu sanıyor. Oysa biraz uyanık davranıp o anla ilgili bir şeyler sorsa, örneğin saat kaç dese, durumu hemen fark edecek ve tuzağa düşmekten kurtulacak!.. "

HÜRRİYET

YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
Diğer Haberler
MAKALELER YAZARLAR
GAZETE İLK SAYFALAR
HAVA DURUMU


RIZE

KÜNYE   I  REKLAM   I  İLETİŞİM   I  SİTENE EKLE   

Yasal uyarı : Sitemizdeki tüm yazı, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılması kesinlikle yasaktır. © 2015

UA-64.669.133-1