Ana Sayfa  /    /  Tobb heyeti sarp'ta..
  • Facebook da Paylaş
Tobb heyeti sarp'ta..
  • 01-01-1970
  • 0 yorum
  • 4074 okunma
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) bir heyet, Sarp Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulundu. Türkiye ve Gürcistan gümrük müsteşarlıkları arasında 21-22 Aralık'ta yapılan görüşmelerde Sarp Sınır Kapısı'nın ihtiyaca cevap verebilecek şekilde yeniden inşası konusunda varılan protokol çerçevesinde Sarp Sınır Kapısı'na gelen Kemal Çolakoğlu başkanlığındaki TOBB heyeti, Türk ve Gürcü gümrük yetkilileriyle görüşme yaptı.

     Görüşmelerde, Türk gümrük sahasının TOBB tarafından yap-işlet-devret modeliyle yeniden inşasının önümüzdeki aylarda başlayacak olması ve Gürcistan Başbakanı Zurab Nohaydeli'nin Türkiye ziyareti sırasında dile getirdiği ve prensipte kabul edilen Gürcü gümrük sahasının da Türk gümrük sahasıyla birlikte modernize edilmesi çalışmalarıyla ilgili teknik değerlendirme yapıldı.
     Görüşmelerde, ön bilgilendirme ve sahanın analizi sonrası 15 Ocak'a kadar tüm detayların Gürcü makamlarınca TOBB yetkililerine ulaştırılması konusunda mutabakata varıldı.
     Görüşmeye katılan Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sinan Altunsoy, alınacak detaylı bilgiler sonrası Şubat ayı içerisinde hazırlanacak taslak projenin, TOBB tarafından Tiflis'te onay için Gürcü makamlarına sunulacağını belirterek, nihai anlaşmanın sağlanabilmesi durumunda da Haziran ayına kadar Sarp Sınır Kapısı'nın modernizasyonuyla ilgili projenin temel atma aşamasına gelebileceğini söyledi.

Etiketler : Tobb heyeti sarp'ta.. -
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
Diğer Haberler
MAKALELER YAZARLAR
GAZETE İLK SAYFALAR
HAVA DURUMU


RIZE

KÜNYE   I  REKLAM   I  İLETİŞİM   I  SİTENE EKLE   

Yasal uyarı : Sitemizdeki tüm yazı, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılması kesinlikle yasaktır. © 2015

UA-64.669.133-1