Ana Sayfa  /    /  Karadeniz'in yeni bitkisi..
  • Facebook da Paylaş
Karadeniz'in yeni bitkisi..
  • 01-01-1970
  • 0 yorum
  • 4086 okunma
Uzakdoğu'nun ünlü bitkisi Karadeniz'de yetişecek. Şifalı bitkilerin en etkililerinden olduğu söylenen "ginseng'in, Karadeniz şartlarında da yetiştirilebileceği açıklandı.
Uzakdoğu'nun ünlü bitkisi Karadeniz'de yetişecek. Ordu Tarım İl Müdürlüğü Bitki Koruma Şube Müdürü Engin Kontaş, şifalı bitkilerin en etkililerinden olduğu söylenen "ginseng'in, Karadeniz şartlarında da yetiştirilebileceğini açıkladı. Kontaş, "Ginseng yaklaşık 2 bin yıldan bu yana Çin, Kore ve Japonya'da kullanılıyor. Bu bitki köklerinin insan metobolizması üzerindeki olumlu etkileri sayesinde, son yıllarda bütün dünyaya yayıldı" dedi.

Bitki Koruma Şube Müdürü Engin Kontaş, Karadeniz'de yetiştirilecek Uzakdoğu'da "hayat iksiri' olarak bilinen "ginseng'i tanıttı. Kontaş, dünya pazarında önemli bir yeri olduğunu belirttiği ginseng'in Karadeniz şartlarında da yetişebildiğini ve üreticiler için çok iyi bir gelir kaynağı olacağını söyledi.

Koyu kırmızı meyve salkımları veren bitkinin, insan figürüne benzetilen köklerinin şifa olduğunu ve bu kısmının kullanıldığını kaydeden Engin Kontaş, 3 ile 7 yılda gelişen köklerin kurutulduğunda, kilo başına 50 ile 75 dolar arasında satıldığını dile getirdi.

Ginseng'in sinir sistemini etkileyerek beyin aktivitesini artırdığını vurgulayan Kontaş, "Hafıza zayıflığını, dalgınlığı, düşünce ve konsantrasyon güçlüklerini önlüyor. Yorgunluk, uykusuzluk ve huzursuzluk hallerini düzenliyor. Vücuda canlılık ve zindelik veriyor. Özellikle yaşlı kişilerde sık rastlanan ruhsal ve psikolojik çöküntüleri önlüyor. Bunun gibi bir çok sağlık sorunlarına iyi geliyor" diye konuştu.
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
Diğer Haberler
MAKALELER YAZARLAR
GAZETE İLK SAYFALAR
HAVA DURUMU


RIZE

KÜNYE   I  REKLAM   I  İLETİŞİM   I  SİTENE EKLE   

Yasal uyarı : Sitemizdeki tüm yazı, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılması kesinlikle yasaktır. © 2015

UA-64.669.133-1