Ana Sayfa  /    /  Trabzon'da kuduz karantinası
  • Facebook da Paylaş
Trabzon'da kuduz karantinası
  • 01-01-1970
  • 0 yorum
  • 4075 okunma
Trabzon Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Mesut Kanar, bir kadını ısıran başıboş köpeğin kuduz olduğunun tespit edildiğini, bunun üzerine 1 belde ve 8 köyde tedbir amaçlı karantina uygulaması başlattıklarını söyledi.
Kanar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkeze bağlı Akoluk Beldesi'nde yaklaşık 15 gün önce bir kadını ısıran başıboş köpeğin Samsun Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü'ne gönderildiğini belirtti.
Burada yapılan kontrollerde köpeğin kuduz olduğunun tespit edilmesi üzerine beldede ve beldeye bağlı 8 köyde tedbir amaçlı karantina uygulaması başlatıldığını ifade eden Kanar, “Olayın ardından Akoluk Beldesi ve çevre yerleşim birimlerinde sahibi olan kedi ve köpekleri aşıladık. Şu ana kadar 300 civarında yakın hayvanı aşıladık. Sahibi olmayan kedi ve köpekleri ise itlaf ediyoruz” dedi.
Yaptıkları çalışmalar sırasında şu ana kadar herhangi bir kuduz vakasına rastlamadıklarını ifade eden Kanar, “Karantina altına aldığımız yerlerde sağlık açısından şu an herhangi bir sorun yok. Ancak tedbir amaçlı olarak karantina uygulamasını 6 ay devam ettirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.
Kanar, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi il genelinde gerekli tedbirleri aldıklarını, görevli veteriner hekimler vasıtasıyla kurban pazarlarının sürekli kontrol edildiğini ve hayvan giriş çıkışlarının denetim altında olduğunu da kaydetti.
Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçesi'nde görülen kuş gribiyle ilgili Trabzon'da şu ana kadar bir bulguya rastlanmadığını da belirten Kanar, ”Trabzon'da iki tavuk çiftliği bulunmaktadır. Bunlar da sürekli kontrol altında tutuluyor. Bu çiftliklerde şu ana kadar bir soruna rastlanmadı. Vatandaşların bize ilettiği kümes hayvanı ve diğer kuş türleri ölümlerini de laboratuvarda inceledik. Bunlarda da bir soruna rastlanılmadı” dedi.
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
Diğer Haberler
MAKALELER YAZARLAR
GAZETE İLK SAYFALAR
HAVA DURUMU


RIZE

KÜNYE   I  REKLAM   I  İLETİŞİM   I  SİTENE EKLE   

Yasal uyarı : Sitemizdeki tüm yazı, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılması kesinlikle yasaktır. © 2015

UA-64.669.133-1