Ana Sayfa  /    /  Artvin Hopa'lı semahat atamer 75 yaşında okur-yazar oldu şimdide ressamlığa başladı...
  • Facebook da Paylaş
Artvin Hopa'lı semahat atamer 75 yaşında okur-yazar oldu şimdide ressamlığa başladı...
  • 01-01-1970
  • 0 yorum
  • 4090 okunma
Artvin’in Hopa ilçesinde yaşayan Semahat Atamer tam yetmiş beş yaşında kendi çabasıyla okumayı yazmayı öğrendi.

Beş kız çocuk ikide erkek çocuk annesi olan ve hayatında hiç okul yüzü görmeyen semahat Atamer eğitimin çök önemli olduğunu düşünerek bütün çocuklarını okutmuş.

Kız çocuklarından birini avukat birini ziraat mühendisi diğerini ise iktisatçı diğer çocuklarını ise üniversite düzeyine kadar okutmayı başarmış ama kendisi hiç okumamış.

Yaşlandım bu kadar çocuğa emeğim var biraz keyif yapayım diyen Semahat Atamer bir yıl önce Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde yaşayan kızının yanına yaşamaya karar vermiştir. Ancak burada uzun süre kalamadı. Çünkü, Karadeniz’deki yaşamını özlemiş bu kez Trabzon’da avukatlık yapan kızına dönmeye karar vermiş dönerken yolda geçirdiği trafik kazsı sonucu ayağından sakatlandı.uzun süre tedavi gördü ayağa kakamadı ama o yaşam mücadelesinden hiç vazgeçmedi yetmişli yaşları deviren Semahat nine ağır ameliyatlar sonrası ayağına takılan platinler sonrası elindeki değneği ile azda olsa kedi başına yürümeyi başarıyor.

AZMİN ZAFERİ ONU OKUR-YAZAR YAPTI ŞİMDİ DE RESSAM OLMAYA KARARLI

Elinde değneği ile kimseye muhtaç olmadan kendi ihtiyaçlarını karşılamayı başaran semahat nine evde çocukları ile tartışırken ve konuşurken hep lazca konuşuyor. Bir gün avukat olan kızından ‘bana yardımcı ol okumayı öğreneceğim’ diye diretince kısa sürede okumayı başardı.Okumayı öğrenen semahat nine bu kez avukat kızından resim yapmak için malzeme almasını istedi şimdi ise kendi dünyasını yansıttığı sulu boya ve kuru kalem resimler yapıyor.eskiden yapılan çay mitinglerinde en ön saflarda yürüyen yetmiş beş yaşındaki semahat nine şimdi ise Irak ta yaşanan katliamlardan dolayı çok üzüldüğünü söyleyerek bir süre önce bayrak tartışması nedeniyle Trabzon da yaşanan olaylarından çok koktuğunu söyleyerek hikayesini şöyle anlattı.

“ben aslen lazım.Yaşamım boyunca Laz olduğumu hiç gizlemedim.Yaşamım fındık,mısır ve çay bahçelerinde geçti.Yedi çocuk doğurdum.Bunları okutmak için topluma yararlı olmaları için mücadele verdim.Ben hayatımda hiç okul yüzü görmedim.o gün ailevi nedenlerle okuyamadım bu nedenle okula duyduğum özlemimi çocuklarımı okula göndererek giderdim.Allah’ıma çok şükür ediyorum ki hepsini okutmayı başardım.bugün yoksulluktan okuyamayan binlerce genci görünce çok üzülüyorum diyen Semahat Nine; Fethiye de yaşayan kızımın yanında ömrümün kalan süresini geçirmek için gittim ancak oralar çok sıcak bir bölge alışamadım kışın geri dönmeye Trabzon da avukat olan kızımın yanına yaşamaya karar verdim dönüşte Samsun da trafik kazası geçirdim ayağım sakatlandı uzunca süre yataklarda kaldım çok sıkıldım kızımdan okumayı öğrenmek istedim bana yardımcı oldu ve okumayı başardım insan yaşlansa da bir şeyler yapmak zorundadır yoksa hayat bitiyor.okumayı öğrendim ancak bu kez yatakta sıkıntı çoğalınca resim yapmaya başladım yaptığım resimlerde insanlardan bahsediyorum. Ancak benim resimlerde insan göremezsiniz.ben onları görüyorum” diye konuştu.

SEMAHAT NİNE ABD’YE BEDDUA IRAK HALKINA İSE DUA EDİYOR. TRABZON’DA YAŞANAN OLAYLARDAN İSE ÇOK KORKTUĞUNU SÖYLÜYOR.

Semahat nine yetmiş beş yaşında bu yaşananları da görecek miydim diyerek hikayesini şöyle sürdürdü “her sabah ezanla kalkar namazımı kılar dua ederim dualarımın başında Irak halkı vardır. Allah onlara sabır ve sıhhat versin diyorum çünkü Amerika orda çoluk çocuğu acımadı öldürdü orda ki annelere acımaktan başka elimden bir şey gelmiyor. Amerika’nın Allah belasını versin diyen Semahat Nine; Trabzon’da yaşanan bayrak olayları beni çok korkuttu. Evde yerel televizyonlardan izledim olup bitenleri.bir yalan nedeniyle gencecik çocuklar azda ha linç edilerek öldürülecekti o gün çok korktum o günü unutamam avukat kızımda sokaktaydı korkum daha da artmıştı.bir anne olarak çok üzüldüm.Bu ülke hepimizin Laz da Kürt de hepsi bu ülkenin evladı devlet ne için var yapılanları görmez mi bende eskiden çay paraları ödenmediği için yapılan mitinglere katıldım bugün sağlığım yerinde olsa yine katılırım ama sağlığım el vermediği için katılamayacağım. Bırakın gençleri ne istiyorlar ona bakalım onlara kıymayalım” diye konuştu.

YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
Diğer Haberler
MAKALELER YAZARLAR
GAZETE İLK SAYFALAR
HAVA DURUMU


RIZE

KÜNYE   I  REKLAM   I  İLETİŞİM   I  SİTENE EKLE   

Yasal uyarı : Sitemizdeki tüm yazı, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılması kesinlikle yasaktır. © 2015

UA-64.669.133-1