Ana Sayfa  /    /  Siyonist rejim 7 Filistinli ailenin evini yıktı
  • Facebook da Paylaş
Siyonist rejim 7 Filistinli ailenin evini yıktı
  • 11-03-2015
  • 0 yorum
  • 4093 okunma
İşgal rejimi ordusu, Batı Şeria'nın doğusunda yer alan Ürdün Vadisi'nde, Filistinli yedi ailenin evini ruhsatsız oldukları bahanesi ile yıktı.

İşgal ordusuna ait buldozerler ve iş makinaları sabah saatlerinde Ürdün Vadisi’nde Ceftlek olarak bilinen bölgeye girerek evleri yıktı.

“C Bölgesi” olarak da adlandırılan bölgede yapılan ve Filistinli ailelerin yaşadığı evlerin, ruhsatsız oldukları gerekçesi ile yıkıldıkları vurgulandı.

Bölgedeki görgü tanıkları ise Filistinli yedi aileye ait evlerin tamamının ruhsatları ve gerekli izinleri mevcuttu. Buna rağmen İsrail askerleri hukuk tanımadan evleri yıktığını söyledi.

 Yedi ailenin barındığı evlerde çoğu kadın ve çocuklardan oluşan toplam 70 kişi yaşıyordu.

Filistinliler ile İsrail askerlerinin arasında gerginlik çıktığını ifade eden bölgedeki kaynaklar, gerginliğin daha sonra çatışmaya dönüştüğünü, bunun üzerine İsrail askerlerinin Filistinlileri bölgeden güç kullanarak uzaklaştırdığını ifade etti.

İşgal ordusunun ise bölgeyi askeri kapalı bölge olarak ilan ettiğini duyurarak, gazeteci ve aktivistlerin bölgeye girmesine izin vermeyeceğini vurguladı.

Diğer aileler endişeli

Bölgede yaşayan diğer Filistinli aileler, İsrail yönetiminin evlerini yıkacağından derin endişe duyduklarının altını çizdi.

İsrail yönetimi, Pazartesi günü Batı Şeria’da Nablus kentinin Salim köyünde 300 zeytin ağacını kesmişti.

Salim Köyü Muhtarı Adli İşteyyih, İsrail ordusuna ait büyük bir askeri gücün köye baskın düzenlediğini, baskın sırasında buldozerlerle zeytin ağaçlarını kestiğini söyledi.

“C bölgesi”

Oslo anlaşmasının 1995 yılında uygulanan kısmı ile 1967 sınırları içerisinde yer alan ve Filistin toprakları olarak adlandırılan (Batı Şeria) bölgenin ‘A’,’B’, ve ‘C’ olarak üç kısma ayrılmasına karar verilmişti.

A bölgesi tamamıyla Filistinlilerin kontrolünde. B bölgesinde idare Filistinlilerde, fakat güvenliği İsrail ve Filistin yönetimi ortak sağlıyor. C bölgesinde ise hem sivil idare hem güvenlik İsrail tarafından sağlanıyor.

Batı Şeria’nın yüzde 61’i İsrail’in kontrolü altında. Bu bölgelerde Filistinliler baskı altında tutulurken Yahudi yerleşimcilere ise her türlü imkân sağlanıyor.

Batı Şeria’daki C bölgesinde İsrail yeni yerleşim bölgeleri kuruyor. Bu yerleşim yerleri ne güvenlik ne de idari olarak Filistin yönetimine bağlı değil. Bu yerleşimler tamamen İsrail hükümetinin kontrolünde.

Etiketler : Siyonist - rejim - 7 - Filistinli - ailenin - evini - yıktı -
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
Diğer Haberler
MAKALELER YAZARLAR
GAZETE İLK SAYFALAR
HAVA DURUMU


RIZE

KÜNYE   I  REKLAM   I  İLETİŞİM   I  SİTENE EKLE   

Yasal uyarı : Sitemizdeki tüm yazı, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılması kesinlikle yasaktır. © 2015

UA-64.669.133-1