Ana Sayfa  /    /  Çetenin dinamiti başkanın odasında
  • Facebook da Paylaş
Çetenin dinamiti başkanın odasında
  • 01-01-1970
  • 0 yorum
  • 4065 okunma
Konya'da 370 polisin katıldığı mafya operasyonu sürüyor. Endüstri holding başkanı da gözaltında. Höyük'e bağlı belde belediye başkanının odasında onlarca dinamit bulundu.

Konya'da 370 polisin katıldığı mafya operasyonu sürüyor. Endüstri holding başkanı da gözaltında. Höyük'e bağlı belde belediye başkanının odasında onlarca dinamit bulundu.


Endüstri Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Ali Altunbaş'ın, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, “Sedat Peker ile bağlantılı çalıştıkları ve suç örgütü elebaşı oldukları” öne sürülen Seyit Mehmet Y. ve Ejder B. ile ilişkisi olduğu iddiasıyla gözaltına alındığı öğrenildi.


MAKAM ODASINDA DİNAMİT


Altunbaş'ın “Seyit Mehmet Y'nin Endüstri Holding'in mallarının yağmalanmasına adının karıştığı, Ejder B'nin de bu işlerle bağlantılı olarak çek-senet tahsilatı yaptığı” iddia ediliyor.


Ayrıca organize suç örgütüne yönelik devam eden operasyon kapsamında Konya'nın Hüyük İlçesi'ne bağlı bir beldenin belediye başkanının makam odasında yapılan aramada, çok sayıda dinamit bulunduğu öğrenildi.


30 GÖZALTI


 


Konya Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin Sedat Peker'le bağlantısı olduğu ve liderliğini Mehmet Seyit Y.'nin yaptığı öne sürülen organize suç örgütüne yönelik, Konya ve ilçeleriyle Denizli ve Mersin'de düzenlendiği operasyonda toplam 30 kişi gözaltına alındı.


 


Konya'da çeşitli birimlerden yaklaşık 370 polisin görev aldığı operasyonların sürdüğü, gözaltı sayısının artabileceği açıklandı.


 


Ekipler, silah kaçakçılığı, çek-senet tahsilatı, haraç alma, adam yaralama gibi çok sayıda suça karıştığı öne sürülen gruba karşı operasyon başlattı.


 


Polis, İstanbul'da yapılan ‘kelebek’ operasyonunda tutuklanan ve yargılaması süren Sedat Peker'le bağlantılı olduğu öne sürülen, ‘Saraylı Mehmet’ olarak tanınan ve Konya'da Tılsım Bar'ın işletmecisi olan Mehmet Seyit Y. ile Ejder B,'nin liderliğini yaptığı öne sürülen grubu takibe aldı.


 


Mehmet Seyit Y ve adamlarının, yaklaşık bir ay önce ‘Sevinç Kardeşler’ olarak bilinen başka bir suç örgütüyle bölgeye hakim olmak için sık sık çatışmaya girdiği belirtildi. Mehmet Seyit Y.'nin kanser olduğu, bu nedenle en yakın adamı olan Ejder B,'yi örgütte ikinci adam yaptığı, onun da himayesindeki adamlarla birlikte silah kaçakçılığı, çek- senet tahsilatı, haraç alma, esrar satma ve adam yaralama gibi birçok suça karıştığı iddia edildi.


 


Konya ve ilçelerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla Mehmet Seyit Y ve Ejder B'n'in de aralarında bulunduğu 29 kişi gözaltına alındı.


 


Operasyon kapsamında Konya Emniyet Müdürlüğü'nün talebiyle Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, daha önce de bazı operasyonlar kapsamında gözaltına alınan, çeşitli suçlardan sabıkalı olduğu öğrenilen Rüstem Akbaba'yı gözaltına aldı. Denizli Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, operasyonun Konya Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü, kendilerinin bu kapsamda Konya Emniyet Müdürlüğü'nün isteğiyle Denizli'de bir kişiyi gözaltına aldıklarını ve Konya ekiplerine teslim ettiklerini söyledi.


 


UYUŞTURUCU VE RUHSATSIZ TABANCA BULUNDU


 


Ayrıca operasyonun Konya ve Denizli'yle sınırlı olmadığı, Aydın'da da Ahmet Tekin Baykal grubundan bazı kişilerin gözaltına alınabileceği belirtildi.


 


Polis, gözaltına alınan Mehmet Seyit Y ve Ejder B ile diğer 28 kişinin ev ve işyerlerinde yaptığı aramalarda 1.5 kilo esrar, 5 ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait şarjörler ile çok sayıda mermi, 2 ruhsatsız otomatik av tüfeği ele geçirildi. Operasyonun Konya, Mersin ve Denizli'de sürdürüldüğü, gözaltına alınanların sayısının artabileceği belirtildi.


 


Operasyona, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden 80, Asayiş Şube Müdürlüğü’nden 120, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden 40 ve diğer birimlerden yaklaşık 130 polis katıldı.



AA-Hürriyet
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
Diğer Haberler
MAKALELER YAZARLAR
GAZETE İLK SAYFALAR
HAVA DURUMU


RIZE

KÜNYE   I  REKLAM   I  İLETİŞİM   I  SİTENE EKLE   

Yasal uyarı : Sitemizdeki tüm yazı, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılması kesinlikle yasaktır. © 2015

UA-64.669.133-1