Ana Sayfa  /    /  Kuş gribi Türkiye'yi küçük düşürdü
  • Facebook da Paylaş
Kuş gribi Türkiye'yi küçük düşürdü
  • 01-01-1970
  • 0 yorum
  • 4053 okunma
Alman Die Tageszeitung gazetesinden Türkiye'ye yönelik yorum: Bu, bir an önce AB'ye girmek isteyen Türkiye’nin Avrupa’dan aslında ne kadar geri olduğunu gösteriyor."
AVRUPA’daki gazeteler, Türkiye’deki kuş gribi hastalığı ile ilgili haber ve yorumlara geniş yer verirken, 3 çocuğun fakirlik ve cehalet sonucu öldüğünün ortaya çıktığını, Avrupa Birliği ülkelerinde Türkiye’ye duyulan güvenin zayıflamaya başladığını öne sürdü.

Almanya’da yayınlanan Die Tageszeitung gazetesi, Türkiye’de insanların fakirlik nedeniyle kuş gribinden fakirlik, bilgisizlik ve cehalet nedeniyle öldüğünü yazdı. Gazete, "Kapalı kümesleri olmadığı için kimi köylerde insanlar geceleri tavukları eve alıyor. Yani Almanya’da çok fazla endişelenmeye gerek yok. Türkiye örneği gösterdi ki, bilgi ve iyi bir organizasyonla bu belayla başa çıkmak pekala mümkün. Virüs değil, cehalet öldürüyor." Rheinische Post gazetesi ise, Almanya’daki yetkililerin "Paniğe gerek yok" açıklamaları yapmasına karşılık, ölüm vakalarının görüldüğü Türkiye’nin birkaç saatlik uçuş mesafesinde olduğunu hatırlattı. Gazete şöyle devam etti:

’ESAS ÜRKÜTÜCÜ OLAN CEHALET’
"Türkiye’de büyük kesim hala kuş gribi virüsünün ne denli tehlikeli olduğunu anlamamış görünüyor. Esas ürkütücü olan da bu cehalet. Televizyonlarda Ankara’da alınan önlemler gösterilirken Anadolu’nun birçok yerinde hala insanlar ile hayvanlar bir arada yaşıyor. Hatta hasta oldukları tespit edilen tavuklar bile yeniliyor. Türk yetkililer bir türlü bunun önüne geçmeyi başaramadı. Oysa kuş gribi salgınının önüne geçmenin yegane yolu dikkat, hijyen ve karantina. Avrupa Birliği, Türkiye yüzünden, salgın hastalıklar konusunda daha radikal önlemler almak, daha sıkı yasalar çıkarmak durumunda. Bu da, bir an önce Avrupa Birliği’ne girmek isteyen Türkiye’nin Avrupa’dan aslında ne kadar geri olduğunu gösteriyor."

’ANKARA’YA DUYULAN GÜVEN SARSILDI’
İsviçre’de yayımlanan Tages Anzeiger ise kuş gribi krizi ile Avrupa’da Ankara hükümetine duyulan güvenin sarsıldığını öne sürdü. Gazete, "Türkiye, çok uzun süre kafasını kuma gömüp belirtileri görmezden geldi. Bilgilendirmesi ve önlem alması gerekirken, vatandaşları yatıştırdı ve inkar yoluna gitti. İlk çocuk öldükten sonra bile yetkililer çocuğun zatürreeden öldüğünü iddia ediyorlardı. Sağlık Bakanı Akdağ kaç kere ’Kuş gribi yok’ diye tekrarlayıp durdu. Ama şimdi 3 çocuk hayatını kaybetti, başkaları da hastalandı ve virüs giderek Avrupa’ya yaklaşıyor" diye yazdı.

Milliyet

YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
Diğer Haberler
MAKALELER YAZARLAR
GAZETE İLK SAYFALAR
HAVA DURUMU


RIZE

KÜNYE   I  REKLAM   I  İLETİŞİM   I  SİTENE EKLE   

Yasal uyarı : Sitemizdeki tüm yazı, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılması kesinlikle yasaktır. © 2015

UA-64.669.133-1