Ana Sayfa  /    /  Öcalan'a 20 gün hücre hapsi
  • Facebook da Paylaş
Öcalan'a 20 gün hücre hapsi
  • 01-01-1970
  • 0 yorum
  • 4083 okunma
Abdullah Öcalan'a 20 gün hücre hapsi verildi. Hücre hapsi cezası dolayisiyle, bayramda ziyaret için gelenler Öcalan ile görüşemedi. Öcalan'a cezanın niçin verildiği açıklanmadı.
İmralı Adası’na ömür boyu hapis cezasına çarptırılan bölücübaşı Abdullah Öcalan’ı aldığı hücre cezası nedeniyle bayram dolayısıyla bugün ziyaretine gelen kardeşleriyle görüştürülmedi.

İHD Genel Başkan Yardımcısı Reyhan Yalçındağ imzası ile yapılan yazılı açıklamada, Öcalan’ın kardeşleri ve avukatıyla görüştürülmemesine tepki gösterildi.

Abdullah Öcalan’a yaklaşık 10 gün önce hücre cezası verildi. Sebebi açıklanmayan 20 günlük hücre cezası nedeniyle bölücübaşı Öcalan’ın ziyaretçilerle görüştürülmesi yasaklandı.

Geçtiğimiz hafta beraberlerinde avukatları ile Öcalan’ı ziyarete gelen ve hücre cezası nedeniyle görüştürülmeyen kardeşleri Mehmet ve Havva Öcalan bayram nedeniyle bugün tekrar ziyarete geldi.

Bu sabah Gemlik Jandarma Bölük Komutanlığı’na gelen Öcalan kardeşlere, Abdullah Öcalan’ın aldığı hücre cezası hatırlatarak geri gönderildi. Yetkililer, Öcalan’ın hücre cezasını doğrularken, gerekçesi konusunda ise bilgi vermedi. İnsan Hakları Derneği (İHD) tarafından yapılan yazılı açıklamada, karar tepki gösterildi. İHD Genel Başkan Yardımcısı Reyhan Yalçındağ imzası ile yapılan yazılı açıklamada, Abdullah öcalan’ın savunma, yakınlarıyla haberleşme, iletişim organlarından yararlanma, sağlık hakkı gibi birçok hakkının sistematik olarak ihlal edildiği ileri sürüldü.

Açıklamada, verilen kararın ’kişiye özel’ bir karar olduğu belirtilerek, "Toplumsal barış ortamını zedeleyici sonuçlar doğurma riskini taşımaktadır" denildi. (Hürriyet)

YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
Diğer Haberler
MAKALELER YAZARLAR
GAZETE İLK SAYFALAR
HAVA DURUMU


RIZE

KÜNYE   I  REKLAM   I  İLETİŞİM   I  SİTENE EKLE   

Yasal uyarı : Sitemizdeki tüm yazı, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılması kesinlikle yasaktır. © 2015

UA-64.669.133-1