Ana Sayfa  /    /  İstanbul'da 7 PKK'lı 12 kilo patlayıcı ile yakalandı
  • Facebook da Paylaş
İstanbul'da 7 PKK'lı 12 kilo patlayıcı ile yakalandı
  • 01-01-1970
  • 0 yorum
  • 4056 okunma
İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, yasadışı PKK/Kongra-Gel terör örgütü üyesi 7 kişinin 12 kilo 100 gram plastik patlayıcıyla yakalandığını bildirdi.
Cerrah, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Konferans Salonu'nda yaptığı açıklamada, bölücü terör örgütü üyelerinden bazılarının örgütün yurtdışındaki askeri ve siyasi kamplarında eğitim aldıktan sonra sansasyonel eylem yapmak üzere İstanbul'a gönderildiğinin belirlendiğini söyledi.

Cerrah, bu kişilerin yakalanmalarına yönelik gerçekleştirilen operasyonel çalışmalarda 7 kişinin gözaltına alındığını, bu kişilerin üzerlerinde ve kaldıkları yerlerde yapılan aramalarda da 12 kilo 100 gram plastik patlayıcı madde, 8 elektrikli fünye, 2 bin Avro ile 200 ABD doları, 2 sahte nüfus cüzdanı, 8 fişek, bir miktar uyuşturucu, örgüt mensuplarının kırsal alanda çektirilmiş fotoğrafları, bol miktarda örgütsel doküman ve yayınlar ile CD ve disketlerin ele geçirildiğini bildirdi.
İstanbul polisinin güzel bir operasyona daha imza attığını belirten Cerrah, “İstanbul halkına biz güveniyoruz. İstanbul halkına hizmet etmekten gurur ve zevk duyuyoruz. İstanbul halkının güvenlerine layık olmak için elimizden gelen her şeyi canımızı feda etme pahasına da olsa yapacağız” dedi.

Bu arada, örgütün yurtdışındaki kamplarında eğitim gördükten sonra eylem yapmak amacıyla İstanbul'a gönderildikleri öne sürülen Hüseyin S. ile Aydın S'nin, Bahçelievler'de gözaltına alındıkları ve taşıdıkları çantada patlayıcı maddenin bulunduğu öğrenildi.

Şubedeki sorgu ve işlemleri tamamlanan 7 kişinin, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildiği bildirildi.
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
Diğer Haberler
MAKALELER YAZARLAR
GAZETE İLK SAYFALAR
HAVA DURUMU


RIZE

KÜNYE   I  REKLAM   I  İLETİŞİM   I  SİTENE EKLE   

Yasal uyarı : Sitemizdeki tüm yazı, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılması kesinlikle yasaktır. © 2015

UA-64.669.133-1